DESCRIPCIÓ:

El Santuari de Lord és un dels punts de la Vall de Lord més interessants tant històricament com paisatgísticament. L’entorn i el relleu on es situa, anomenat Mola de Lord, té un elevat interès geològic; en tot aquest sector es pot observar què succeeix amb les roques quan es forma una nova muntanya, en aquest cas Port del Comte i al mateix temps, els últims episodis de la formació dels Pirineus.

Per altra banda, aquest relleu tant característic on està situat el Santuari de Lord va provocar que s’hi visquessin episodis històrics destacats com és el pas de les Guerres Carlines. Durant la primera guerra carlina, el santuari va ser un hospital de sang del bàndol carlí; com a conseqüència es van viure intensos episodis d’enfrontaments entre liberals i carlins per aconseguir ocupar aquesta zona.

En aquest itinerari us expliquem la història del Santuari de Lord lligada amb el seu relleu ja que en més d’un cas, aquest hi ha tingut una especial contribució.

Durada aproximada: de 9:30 – 13:30 (4 hores aproximadament)

Preu: 12 €/persona adults (Veure preus)

El preu inclou: Assegurança, material didàctic i guiatge.

Punt de trobada: Plaça del Mur (Sant Llorenç de Morunys). ON ES TROBA?

 

*La organització es reserva el dret a canviar i/o suspendre l’activitat si es preveuen males condicions meteorològiques. La natura és imprevisible i això la fa especial!

 

Recomanacions per fer l’itinerari:

– Porteu calçat còmode i adequat.

– Roba d’abric (en els mesos d’hivern)

Veure altres recomanacions

Vols apuntar-te en aquest itinerari? Consulta les dates en què es realitza i envia’ns un correu!